Amedeo
SYMBIOSYS OF
PURPOSE & STYLE
Follow us

Search

Koda
  -    -  Koda

Koda Amsterdam

Koda Amsterdam is het label van Diana van Dongen. Onder dit label wordt een collectie unieke accessoires gemaakt van stoffen die anders zouden worden weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan stukken stof die tijdens het knippen van orders overblijven, het einde van een rol of een strook met een klein weeffoutje. Ontworpen door Nederlandse ontwerpers, gemaakt door Nederlandse ateliers.
Net als Wereldwijven heeft Koda kwaliteit, duurzaamheid en Nederlands ontwerp hoog in het vaandel staan. Producten van Koda zijn te koop bij: bij: Friday Next, Spiegel, &K en Stedelijk Museum (museumwinkel) in Amsterdam, Textielmuseum Tilburg en museum Voorlinden in Wassenaar.

 

toelichting foto’s:

Plaid DEKEN

Plaid Deken is helemaal met de hand, dus zonder machine, gemaakt. Een tijdrovend werkje. De verschillende stoffen worden in de Wereldwijven ateliers aan elkaar geborduurd met draden uit de prachtige De Ploeg-stoffen zelf, met toevoeging van één kleur DMC-garen.

ontwerp: Roos Soetekouw
model: Merle Bergers
fotograaf: Hüsne Afsar
stoffen: De Ploeg

 

Plaid ‘Roosje’

Bij plaid ‘Roosje’ voegen de door Wereldwijven geborduurde Franse knoopjes een opgewekt element toe aan de warme en comfortabele wollen stoffen van De Ploeg

ontwerp: Roos Soetekouw
model: Merle Bergers
fotograaf: Hüsne Afsar
stoffen: De Ploeg

 

Mubamba

Wereldwijf: Mubamba
plaid: DEKEN, een ontwerp van Roos Soetekouw voor Koda
fotograaf: Denise Motz